Wednesday, April 21, 2010

Мајките и Шајките и Цела Фамилија.....

И секако, кога си подготвен да напишеш пост во кој ќе редиш нечии мајки и шајки, www.blog.mk нема да работи, нели....

Навистина почнав да верувам, во конспиративни теории, барем што се однесува до блогерајот Македонски и до Македонија.
Некој сака намерно да го уништо блогерајот во Македонија, расаднкот на слободната мисла. За да нема слободна мисла, фала богу.
Некој сака намерно да ја уништо Македонија. За да не постојат Македонците, фала богу. И не мислам на Грчињата овојпат, зошто освен со Грчињата, ние си имаме еден поголем проблем, и тоа дома. Шиптарите.

Шајките и мајките ги подготвував за повеќе луѓе. Инспирација ми беше написот од Дневник ,"Албанци ќе протестираат против дискриминацијата", поточно:

"Aлбанците ќе протестираат против „дискриминациската политика врз етничка и верска основа“. Собирот на 10 мај во Скопје го организираат 40 граѓански здруженија под мото „За правда“.

- Ќе ги предупредиме партиите да прекине дискриминацијата на Албанците и на албанскиот јазик. Бараме итно да се стопира процесуирањето на хашките предмети и ослободување на затворените за случаите „Сопот“ и „Бродец“, да прекинат етничката и верската дискриминација во економијата, образованието и во културата, како што се проектот „Скопје 2014“, при службена употреба на албанскиот јазик, распределбата на буџетот и при употребата на националните симболи - рече во вчерашната најава на протестот Ибрахим Коча, претставник на Совет на организации на Албанците."

Секако, Мајките и Шајките , и се по ред и цела фамилија не им ја спремив за пцуење на овие кои ќе протестираат. Нив им се може, зошто да не, кога има кретени. Туку за сите оние кретени кои овој тип на протести и барања не ги сместуваат таму каде што им е местото - ВО АНТИДРЖАВНИ ДЕЈАНИЈА-кои се казниви со закон. Мајките и Шајките на сите оние не знаат да ги согледаат националните приоритети на земјава, ниту барем да си ја завршат работата за која земаат плата.

И Мајките и Шајките на сите оние кои не доведоа до ова дереџе на кое сме сега, сите оние кои во 2001 ни ја шитнаа татковината, државноста, уставот и се што имавме. Сите оние кои решија тоа предавство да го спроведат и спроведуваат до крај, како недоветни, сметајки дека треба да играат фер (?!?!) Некои заминаа со почести кои не ги заслужија, а некои богами, ке заминат со свирежи и пљувотини на својот грб....

3 comments:

 1. остај де Наде.. што ќе ти блогерај..

  ReplyDelete
 2. "Бараме итно да се стопира процесуирањето на хашките предмети и ослободување на затворените за случаите „Сопот“ и „Бродец“,"

  Нашион нека гние тамо...

  ReplyDelete
 3. Шиптарите да си ги врзат тоа нивните смрдливи усти и да не ги кријат своите закрвавени раце до лактите. Како не им е срам! Со што се дискриминирани? Со тоа што имаат 2 универзитети на нивниот јазик? Имаат училишта, гимназии, весници, телевизии? Можат да си го веат нивното смрдливо знаме насекаде? Признати им се националните празници? Или поради тоа што не се оди по нивниот ќеф нашле да јадат лајна дека се дискриминирани! Срам да им е, идиоти непрокопсани! А за хашките случаи, нека не се прават наудрени и да се вадат на одлуките од хаг (кои се политички, а не правни) и „хуманитарното право“ и А1 нека не ги поддржуваат затоа што за изживувањето, мачењето и малтретирањето врз останати човечки суштества казната ќе ги стигне, кога тогаш.

  ReplyDelete