Sunday, April 18, 2010

Манастир Преполовение, Руса Среда, Скопје...The Monastery of Prepolovenie, Rusa Sreda, Skopje

Во близината на Скопската населба Драчево се наоѓа манасирот "Преполовение Руса Среда", кој е обновен на темелите на стара црква. Тој е еден од објектите на местото наречено Пеленица, кое се смета за едно од излетничките места во Драчево.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Едно октомвриско претпладне минатата година најдовме време да го посетиме и овој манастир, кој се уште е во изградба. Дел од иконописот се уште се исцртува, но како што ни кажа човекот кој е задолжен за одржување на манастирот, набрзо ке биде се завршено.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket


Местото на кое се наоѓа манастирот Руса Среда важи за излетничко место, еве и зошто :)PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Photobucket

1 comment:

  1. Денес бев тука со точак. Прекрасно место, како и цела Македонија.

    ReplyDelete